(Seizoen)ClubCard

Wanneer heb ik een ClubCard nodig?

De club voert voorafgaand aan de wedstrijd vooroverleg met de bezoekende club, lokale autoriteiten en de officiële supportersverenigingen. Normaal gesproken gebeurt dat minstens tien weken voor de wedstrijd, maar in elk geval voor de start van de kaartverkoop.

In overleg met de lokale driehoek wordt vastgesteld op welke wijze het stadion, de ticketverkoop en de distributie worden ingericht. Daarbij wordt de classificatie van de wedstrijd gehanteerd. Die kan zijn: laag risico (A), enig risico (B) of hoog risico (C). Als uit het vooroverleg blijkt dat er sprake is van enig of hoog risico, wordt van vóór tot en met na de wedstrijd een scheiding in acht genomen tussen supporters van de twee clubs. Verder wordt bepaald welke overige veiligheidsmaatregelen eventueel nodig zijn.

In het wedstrijdoverzicht kunt u heel eenvoudig zien of er voor de wedstrijd van uw keuze een clubkaartverplichting is. Is dat zo en heeft u nog geen ClubCard, dan kunt u met één klik via onze website een ClubCard van uw club aanvragen.

Hoe kan ik een (Seizoen)ClubCard aanschaffen?

Voor het aanvragen van een (Seizoen)ClubCard heeft een supporter een aanvraagformulier van de gewenste club nodig. Op de aanvragen van een (Seizoen)ClubCard zijn de "KNVB Standaardvoorwaarden" van toepassing. Naast deze voorwaarden dient ook de "Toestemmingsverklaring gebruik pasfoto" te worden meegestuurd, in geval er sprake is van pasfotoregistratie (bijvoorbeeld bij de Uitcard).

De aanvraagformulieren kunnen worden ingeleverd bij de club of bij een door de club aangeduide locatie. Bij het aanvragen van een (Seizoen)ClubCard is legitimatie verplicht, dus bij een papieren aanvraag wordt een kopie van een (geldig) legitimatiebewijs meegezonden.

Ga voor meer informatie naar de site van uw voetbalclub.

Wat kost een ClubCard?

De maximum prijs voor een ClubCard (2 jaar geldig) is vanaf 1 januari 2002 vastgesteld op € 6,-. De kosten voor een ClubCard die langer geldig is, stijgen evenredig (4 jaar geldig is € 12,-). Echter, veel clubs verstrekken de ClubCard gratis, om zodoende grote hoeveelheden (gratis) ClubCards in de markt te zetten. Per 1 juli 2002 is de maximale toegestane looptijd van een ClubCard vastgesteld op 5 jaar.

Iedere club is vrij om de betalingswijze te bepalen. Mogelijkheden zijn contant, creditcard, acceptgiro, machtiging (eenmalig en doorlopende) of facturering. Dit geldt voor alle soorten (Seizoen) ClubCards.

Wat is een SeizoenClubCard?

Ook wel bekend als abonnement voor het hele seizoen, inclusief een gegarandeerde vaste (zit)plaats. Dit geldt voor alle competitiewedstrijden. De clubs bepalen zelf of hun SeizoenClubCard ook toegang geeft tot de overige competities; KNVB beker, play-offs, nacompetitie, oefenduels, Champions League, UEFA Europa League of Intertoto. Het is toegestaan om bij meerdere clubs één of meerdere SeizoenClubCard(s) aan te schaffen. Daarnaast geldt de SeizoenClubCard ook als een geldige ClubCard om tickets voor wedstrijden van andere clubs in het betaald voetbal te kopen (indien dit is toegestaan door desbetreffende club).

Wat is een ClubCard?

Geen direct toegangsbewijs, maar wel een middel om tickets aan te schaffen voor wedstrijden in het betaald voetbal. De ClubCard is gebonden aan één club. Een ClubCard is niet altijd nodig om een entreebewijs te kopen. Dit wordt per wedstrijd door de afzonderlijke clubs zelf bepaald. In sommige gevallen kunt u met een ClubCard ook tickets kopen bij een andere club. Per persoon is één Club Card toegestaan. Wie al in het bezit is van een (Seizoen)ClubCard, kan dus géén tweede ClubCard bij dezelfde club of een andere club aanvragen.

Wat is een Uitcard?

Wie een uitwedstrijd wil bezoeken van zijn favoriete club heeft in sommige gevallen een Uitcard nodig. Deze is gelijk aan de (Seizoen)ClubCard. Alleen heeft de houder het recht om uitwedstrijden van zijn/haar club te bezoeken. De lokale autoriteiten kunnen een Uitcard uit veiligheidsoverwegingen verplicht stellen aan fans van de bezoekende club. In dat geval wordt de ticketverkoop dus gekoppeld aan het bezit van een Uitcard. Zo is bekend wie er meereizen naar de uitwedstrijden en krijgen alleen ‘goede’ supporters toegang. Ongewenste lieden met een stadionverbod worden op deze manier geweerd. Hoe en op welke wijze een club de Uitcard-registratie ten uitvoer brengt verschilt per club. Een pasfotoregistratie maakt in ieder geval deel uit van de aanvraagprocedure voor een Uitcard. Informeer hierover bij de club waarvan u graag de uitwedstrijden in het bezoekersvak zou willen bezoeken.

Wat is een Supportersclub Oranje Card?

Met een Supportersclub Oranje Card krijgt u voorrang bij het aanschaffen van tickets voor het Nederlands elftal. De card wordt uitgegeven door de Supportersclub Oranje. Dit is de officiële, door de KNVB erkende, Supportersclub van het Nederlands Elftal.

Klik hier voor het aanvragen van een Supportersclub Oranje Card.

Wie bepaalt welke tribunes er in de voorverkoop gaan voor (Seizoen)ClubCard-houders?

Iedere club bepaalt zelf per wedstrijd wanneer en voor welke tribunes de verschillende (Seizoen)ClubCard houders een toegangsbewijs kunnen kopen.

Hoeveel tickets kan ik bestellen?

Voor een wedstrijd met vrije verkoop wordt in principe geen maximum aan het aantal te bestellen tickets gesteld. Echter, via deze ticketshop kunt u maximaal 9 tickets bestellen. Voor een wedstrijd met (Seizoen)ClubCard verplichting is het aantal te bestellen tickets afhankelijk van het aankooprecht. Deze beslissing wordt genomen door de club in overleg met de politie en veiligheidsfunctionarissen. In het overzichtsscherm staat bij de verkoopinformatie hoeveel tickets met een (Seizoen)ClubCard kunnen worden aangeschaft.

Waarom moet ik mij eenmalig registreren als ik online tickets wil bestellen?

Naast het kopen van een ticket via een TicketBox verkooppunt bestaat nu ook de mogelijkheid om tickets aan te schaffen via onze online ticketshop. Om tickets via het internet te kopen is een eenmalige registratie vereist. Deze registratie is zeer eenvoudig. Indien u in het bezit bent van een (Seizoen)ClubCard van een betaaldvoetbalorganisatie, dan is het nog eenvoudiger. Dit mag ook een oude (Seizoen)ClubCard zijn. Met deze oude Card kunnen uiteraard geen tickets worden aangeschaft! Registreren kunt u doen in webshops van de diverse betaald voetbalclubs of in die van de KNVB.

Wat moet ik doen als mijn eenmalige registratie niet lukt?

Indien u zich probeert te registeren in een webshop van een betaald voetbalclub, kunt u het beste contact zoeken met de administratie van desbetreffende club.

Indien er iets mis is gegaan tijdens het registreren bij de KNVB Webshop, kunt u contact opnemen via het volgende contactformulier.

Wie bepaald wanneer supporters geen uitwedstrijd mogen bijwonen?

Op last van burgemeester en politie kunnen voor risicowedstrijden geen tickets beschikbaar worden gesteld voor supporters van de bezoekende club of andere clubs. Ook is in dat geval ticketverkoop op de dag van de wedstrijd vaak niet toegestaan.

Terug naar boven